Головне меню

Популярні рецепти

Гребінець з ізюмом (Закарпатська кухня)

Гребінець з ізюмом (Закарпатська кухня)

Готують з опарного дріжджового тіста. В готову опару, помі­шуючи. всипають борошно, розчин цукру та солі, розтоплений марга­рин, яйце, підігріте молоко, промитий ізюм і старанно перемішують до утворення однорідної маси.

Підготовлене тісто ставлять в тепле місце для бродіння. Під час бродіння тісто обмішають два рази. Готове тісто ділять па кусочки вагою по 110 г, скручують у невеликі валки завдовжки приблизно 15 см. один бік яких надрізують у вигляді гребінця, викладають на змащений жиром лист і залишають для розстоювання. Перед випі­канням вироби змащують яйцем.

Витрати продуктів для приготування одного гребінця вагою 100 г: борошно 62 г, цукор-пісок 13 г, дріжджі 1,5 г, вода 10 г, яйце 1/10 шт., молоко 10 г, маргарин Я г, ізюм 4 г, сіль 0.5 г, олія 3 г.




Схожі кулінарні рецепти