Головне меню

Популярні рецепти

Пампушки з джемом

ПАМПУШКИ 3 ДЖЕМОМ

800 г борошна, 100 г дріжджів, 150 г вершко­вого масла, 2 склянки молока, 1 яйце, 5 жовт­ків, 100 г цукру, 400 г вишневого джему, сік і цедра з 1 лимона, 1/2 ч. ложки солі, ванілін.

Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і поставити, щоб почали бро­дити. Яйце і жовтки збити з цукром у посу­ді, який помістити в більший посуд, де кипить вода. Як маса збільшиться вдвоє, зняти, до­дати ванілін, сік і цедру з лимона, розведені дріжджі, всипати просіяне борошно і посоли­ти. Місити тісто доти, поки не почне відста­вати від рук. Тоді влити розтоплене масло і знову місити до появи пухирців. Викласти на посипану борошном дошку і викачати валок, порізати його на однакові невеликі частинки, розкачати коржики і накласти на них джем, до якого додати кілька крапель ромової есен­ції, зліпити, надавши їм форму пампушки, прикрити серветкою і поставити в тепле міс­це, щоб підійшли, після чого смажити в жирі.




Схожі кулінарні рецепти