Головне меню

Популярні рецепти

Прісні розтяжні пиріжки

ПРІСНІ РОЗТЯЖНІ ПИРІЖКИ

500 г борошна, 1 склянка молока або води, на кінець ножа солі.

У посуд з борошном палити теплу воду або молоко посолити і місити до появи пухирців. Накрити теплою каструлею і залишити на годину. На каструлю можна поставити чайник з гарячою водою, щоб тісто добре про­грілося, Тісто частинами викласти на поси­пану борошном дошку, тонко розкачати і добре змастити олією. По колу накласти начинку смужкою 3 см завширшки і 2 см заввишки і рівномірно загортати рулет — по колу. Коли тісто посередині натягнеться і стане, як ци­гарковий папір, ножем зробити в центрі над­різ і завинути до кінця. Змастивши руки жи­ром, ребром долоні різати рулет на маленькі пиріжки завдовжки 5—7 см. Можна їх сплю­щити, надавши круглої форми. Викласти на змащений жиром лист, змастити яйцем і пек­ти в гарячій духовці (220—240° С) протягом 20 хв. або незмащеними смажити на олії.




Схожі кулінарні рецепти