Головне меню

Популярні рецепти

Дріжджові звичайні пиріжки

ДРІЖДЖОВІ ЗВИЧАЙНІ ПИРІЖКИ

500 г борошна, 100 г вершкового масла або маргарину, 4 жовтки, 1 склянка молока, 2 ст. ложки сметани, 50 г дріжджів, 1 ч. ложка цук­ру, на кінець ножа солі.

Дріжджі розвести в теплому молоці з цукром і поставити, щоб почали бродити. Влити їх у посуд з борошном, додати жовтки, сметану, розтоплений жир, посолити і замісити пухке тісто. Накрити і поставити, щоб підійшло. То­ді викласти на посипану борошном дошку, перемісити і скачати валок. Поділити його на невеликі частини, кожну розкачати і накласти начинку. Зліпити пиріжки, рубцем покласти їх на змащений жиром лист, змастити біл­ком і пекти в гарячій духовці (210—220° С) протягом 20 хв. або незмащеними смажити на олії.




Схожі кулінарні рецепти