Головне меню

Популярні рецепти

Дріжджові солодкі пиріжки

ДРІЖДЖОВІ СОЛОДКІ ПИРІЖКИ

250 г борошна, 2—3 ст. ложки молока або сметани, 100 г вершкового масла або марга­рину, 2 жовтки, 100 г цукру, 20 г дріжджів, ванілін, на кінець ножа солі.

Дріжджі розвести в теплому молоці і поче­кати кілька хвилин, щоб добре розчинилися. Жир посікти з борошном, зробити заглиблен­ня, влити туди розведені дріжджі, додати розтерті з цукром і ваніліном жовтки, посо­лити і замісити пухке тісто. Накрити його і поставити в тепле місце, щоб підійшло. Тоді знову перемісити і виробляти пиріжки з со­лодкою начинкою. Розкачане тісто можна по­різати на прямокутники 5x10 см і закрутити в рулетики. Виклавши їх на змащений жи­ром лист і змастивши білком, пекти в гаря­чій духовці (210—220° С) протягом 15-20) хв.




Схожі кулінарні рецепти