Головне меню

Популярні рецепти

Слойоні дріжджові пиріжки

СЛОЙОНІ ДРІЖДЖОВІ ПИРІЖКИ

500 г борошна, 50 г дріжджів, 100 г вершко­вого масла або маргарину, 1/2 склянки смета­ни, 1 ч. ложка цукру, 2 жовтки.

Розвести дріжджі у 2—3 ст. ложках теплого молока, з 2 ч. ложками цукру і 1 ч. ложкою борошна. Коли розчина підійде, влити її н посуд з борошном (400 г), додати жовтки і замісити на сметані некруте тісто. Коли тісто підійде, розкачати корж завтовшки 1/2 см, на нього покласти масло, посічене з 100 г бо­рошна і домішане рукою. Скласти конверт, посипати борошном, розкачати від себе. Цю операцію повторити тричі. Тоді тісто розка­чати прямокутним коржем завтовшки 1 см, нарізати квадрати 6x6 см. Накласти будь-яку начинку, зліпити, викласти па лист, змастити яйцем і пекти в дуже гарячій духовці (240— 250° С) протягом 20—25 хв.




Схожі кулінарні рецепти