Головне меню

Популярні рецепти

Пампушки з часником (Закарпатська кухня)

Пампушки з часником (Закарпатська кухня)

У теплій воді розчинюють дріжджі, всипають 1/4 частину борош­на, перемішують і дають тісту піднятися. Далі додають решту бо­рошна, олію, цукор, сіль, розчинені в невеликій кількості води, добре перемішують і залишають для бродіння на 1,5—2 години.

Готове тісто викладають на стіл, посипаний борошном, формують кульки вагою 30 г, укладають на змащений олією лист і зали­шають. щоб підійшли. Вироби змащують яйцями і випікають 7—8 хвилин.

Подаючи на стіл, найчастіше до борщу, пампушки поливають часниковою підливою, для якої часник розтирають з сіллю, змі­шують з олією та охолодженою кип'яченою водою.

Витрати продуктів для приготування пампушки вагою 100 г: борошно 80 г, вода 35 г, цукор 5 г, дріжджі 2,5 г, олія для тіста 2 г, яйця для змащування 1/2 шт.




Схожі кулінарні рецепти