Головне меню

Популярні рецепти

Пиріжки печені з капустою (Закарпатська кухня)

Пиріжки печені з капустою (Закарпатська кухня)

Готують з дріжджового безопарного тіста. В невеликій кількості теплого молока або води розчинюють дріжджі, вливають в борошно, змішане з сіллю та цукром, перемішують. Потім вводять розтоплений маргарин і місять тісто, щоб воно стало однорідним і не прилипало до рук та посуду. Замішене тісто залишають у теплому місці (35—40° С) па 3—4 години для бродіння. Під час бродіння обминають один-два рази.

З виготовленого тіста формують кульки і залишають на 5—8 хви­лин для розстоювання. Потім кульки розкачують у вигляді кружеч­ків. На середину кожного кружечка кладуть підготовлений фарш з квашеної капусти, краї тіста з'єднують і зліплюють, надаючи виробам форми півмісяця. Сформовані пиріжки кладуть на змащений олією лист рубцем донизу і залишають для розстоювання. Потім пиріжки змащують яйцем і випікають у гарячій духовці протягом 8—10 хвилин при температурі 200—240° С.

Витрати продуктів для приготування 10 шт. пиріжків вагою по 100 г: борошно 539 г, дріжджі 12 г, марга­рин столовий 12 г, цукор-пісок 28 г, сіль 6 г, молоко або вода 192 г, капуста квашена 725 г, олія 21 г, перець чорний молотий 0.2 г, сіль за смаком, жир для змащування листів 3,5 г, яйця для змащування пи­ріжків 0,5 шт.




Схожі кулінарні рецепти