Головне меню

Популярні рецепти

Пиріжки печені з картоплею і грибами (Закарпатська кухня)

Пиріжки печені з картоплею і грибами (Закарпатська кухня)

Готують з дріжджового тіста, приготовленого безопарним спосо­бом. В борошно, змішане з сіллю та цукром, вливають розчинені в невеликій кількості теплого молока або води дріжджі, вводять теплу воду і перемішують протягом В —7 хвилин. Потім додають розтопле­ний маргарин і місять тісто, щоб воно стало однорідним і не при­липало до рук та посуду.

Замішене тісто залишають у теплому місці (35—40°С) на 3—4 години для бродіння. Під час бродіння тісто обминають один-два рази.

З виготовленого тіста формують кульки і залишають на 5—8 хви­лин для розстоювання. Потім кульки розкачують кружечками. На середину кожного кружечка кладуть підготовлений фарш з картоплі та грибів, краї тіста з'єднують і зліплюють, надаючи виробам форму півмісяця. Сформовані пиріжки кладуть на змащений олією лист руб­цем вниз і залишають для розстоювання. Після цього пиріжки змащують яйцем і випікають у гарячій духовці протягом 8—10 хвилин при температурі 200—250°С.

Для приготування фаршу обчищену картоплю варять до готов­ності. відвар повністю зливають. Гарячу картоплю протирають і змішують з дрібно нарізаними вареними грибами і пасерованою на олії цибулею.

Витрати продуктів для приготування 10 шт. пиріжків вагою по 100 г: борошно 539 г, дріжджі 12 г, марга­рин 12 г, цукор-пісок 28 г, сіль 6,4 г, молоко або вода 192 г, картопля 457 г, гриби сушені 40 г, цибуля 96 г, олія 13 г.




Схожі кулінарні рецепти