ДРІЖДЖОВІ СОЛОДКІ ПИРІЖКИ
250 г борошна, 2—3 ст. ложки молока або сметани, 100 г вершкового масла або маргарину, 2 жовтки, 100 г цукру, 20 г дріжджів, ванілін, на кінець ножа солі.
Дріжджі розвести в теплому молоці і почекати кілька хвилин, щоб добре розчинилися. Жир посікти з борошном, зробити заглиблення, влити туди розведені дріжджі, додати розтерті з цукром і ваніліном жовтки, посолити і замісити пухке тісто. Накрити його і поставити в тепле місце, щоб підійшло. Тоді знову перемісити і виробляти пиріжки з солодкою начинкою. Розкачане тісто можна порізати на прямокутники 5x10 см і закрутити в рулетики. Виклавши їх на змащений жиром лист і змастивши білком, пекти в гарячій духовці (210—220° С) протягом 15-20) хв.
Схожі кулінарні рецепти
|