Головне меню

Популярні рецепти

Рулет шоколадний

РУЛЕТ ШОКОЛАДНИЙ

Тісто: 2 ст. ложки борошна, 6 яєць, 150 г цукру, 100 г мелених горіхів, 100 г шоколаду.

Крем: 200 г мелених горіхів, 200 г цукру, 1/2 склянки молока, ванілін.

Помадка: 100 г цукру, 100 г шоколаду або 1 ст. ложка какао, 1/2 ст. ложки оцту, 1/2 склян­ки води.

Збивати білки з цукром, поступово додаючи жовтки, мелені горіхи, тертий шоколад, бо­рошно. Приготовлене тісто викласти на за­стелений промащеним папером лист і пекти в нагрітій духовці (190—200° С) протягом 15—20 хв. Спечений корж змастити начинкою і за допомогою паперу, яким застелений лист, скрутити в рулет. Рулет посипати цукровою пудрою з корицею або покрити помадкою.

Крем приготувати так: розтерти мелені горі­хи з цукром, молоком і ваніліном до конси­стенції густої сметани, підігріти, не доводячи до кипіння, щоб цукор розпустився, і дати охолонути.

Помадку приготувати так: зварити сироп з цукру, води й оцту. Якщо крапля сиропу, спа­даючи з ложки, тягне за собою «нитку», до­дати тертий шоколад або 1 ст. ложку какао, добре розтерти і, коли почне гуснути, полити рулет, після чого посипати його посіченими горіхами або мигдалем.




Схожі кулінарні рецепти