Головне меню

Популярні рецепти

Завиванець перекладаний

ЗАВИВАНЕЦЬ ПЕРЕКЛАДАНИЙ

Тісто: 500 г борошна, 1 склянка сметани, 50 г дріжджів, 100 г вершкового масла або маргарину, 2 жовтки, 100 г цукру, 1/2 ч. лож­ки солі, ванілін.

Начинка: горіхова — 200 г мелених го­ріхів, 100 г цукру, 2—З ст. ложки молока або кави з молоком, ванілін; макова — 100 г ма­ку, 50 г цукру, 1 білок, 200 г варення або джем.

Розвести дріжджі у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і дати їм побродити. Тоді ви­лити у посуд з борошном, додати розтопле­ний жир, розтерті з цукром жовтки, сіль, ва­нілін і замісити па сметані пухке тісто. На­крити і поставити його в тепле місце, щоб підійшло. З тіста розкачати круглий корж, і смугами накладати на нього начинку — спо­чатку горіхову, потім макову, варення і так до половини коржа. Тоді тісто скрутити в ру­лет, покласти на лист, застелений промаще­ним папером, і поставити, щоб підійшло. Зма­стити його яйцем і пекти в гарячій духовці (210—220° С) протягом години. Спечений зави­ванець, ще гарячим, посипати цукровою пуд­рою з ваніліном.

Начинку приготувати так: горіхову — ме­лені горіхи і цукор розвести молоком або ка­вою до густоти сметани, додати ванілін; ма­кову— мак запарити, розтерти, додати цу­кор, білок і вимішати; варення покласти па друшляк, щоб відділився сироп.




Схожі кулінарні рецепти