Головне меню

Популярні рецепти

Завиванець з горіховою начинкою

ЗАВИВАНЕЦЬ З ГОРІХОВОЮ НАЧИНКОЮ

Тісто: 500 г борошна, 1 склянка сметани. 50 г дріжджів, 5 жовтків, 150 г цукру, 150 г вершкового масла або маргарину, ванілін.

Начинка: 300 г мелених горіхів, 200 г цук­ру, 2 білки, ванілін, 50 г мелених сухарів.

Помадка: 200 г цукру, 6 ст. ложок води, 1 ч. ложка вершкового масла, сік з 1/2 лимона.

Замісити тісто, як на «Завиванець перекладе­ний» і розкачати два коржі. Змастити їх на­чинкою, скрутити рулети і поставити в тепле місце, щоб тісто підійшло. Тоді змастити їх білком і пекти в гарячій духовці (210—220° С) протягом 45 хв. Спечений завиванець, ще га­рячим, змастити помадкою.

Начинку приготувати так: мелені горіхи ви­мішати з цукром, білками, ваніліном до утво­рення однорідної маси. Щоб начинки було більше, можна додати мелені білі сухарі.

Помадку приготувати так: зварити цукор з водою. Коли крапля сиропу, спадаючи з лож­ки, потягне за собою «нитку», зняти його з плити, додати масло, лимонний сік або кіль­ка крапель лимонної есенції і розтирати. Як почне біліти, швидко вилити па середину ру­лета, і помадка рівномірно спливе по боках.




Схожі кулінарні рецепти