Головне меню

Популярні рецепти

Маківник звичайний

МАКІВНИК ЗВИЧАЙНИЙ

Тісто: 1 кг борошна, 1/2 л молока, 4 жовт­ки, 50 г дріжджів, 100 г вершкового масла, 200 г цукру, 1/2 ч. ложки солі, ванілін.

Начинка: 800 г маку, 250 г цукру, 2 білки, 10 г дріжджів, 2 ст. ложки манної крупи, 2 ст. ложки трояндового варення, 100 г ізюму.

Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру. Коли розчина почне бродити, влити її в посуд з борошном. Додати розтер­ті з цукром жовтки, жир, ванілін, посолити, замісити пухке тісто, накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло. Тісто поділити на чотири частини, тонко розкачати, змастити теплим жиром, на кожну частину покласти начинку і скрутити рулет. Покласти на зма­щений жиром лист і поставити, щоб тісто пі­дійшло. Тоді змастити яйцем і пекти у гаря­чій духовці (210—220° С) протягом 45 хв. Спе­чений маківник, ще гарячим, посипати цук­ровою пудрою з ваніліном.

Начинку приготувати так: запарити мак, від­цідити, добре його розтерти, додати цукор з ваніліном, подрібнені дріжджі, вимішати з білками, манною крупою, варенням, ізюмом. Начинку поділити на чотири частини.




Схожі кулінарні рецепти