Головне меню

Популярні рецепти

Маківник нашвидкуруч

МАКІВНИК НАШВИДКУРУЧ

Тісто: 300 г борошна, 1/2 склянки молока, 20 г дріжджів, 2—3 жовтки, 100 г цукру, 2 ст. ложки масла або маргарину, 1/2 л ложки солі.

Начинка: 200 г маку, 100 г цукру, 1 білок, 1 ст. ложка манної крупи, ванілін.

У посуд з борошном влити дріжджі, розведені в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру. Коли дріжджі почнуть бродити, посолити, додати розтерті з цукром жовтки, влити розтоплений жир і замісити пухке тісто. Накрити і поста­вити в тепле місце, щоб підійшло. Тісто роз­качати, накласти на нього начинку, скрутити тонкий довгий рулет у вигляді спіралі, ви­класти на змащену тортівницю і поставити, щоб тісто підійшло. Тоді змастити білком і пекти в гарячій духовці (210—220° С) протя­гом 35 хв.

Начинку приготувати так: запарений у кіль­кох водах мак добре розтерти, додати цукор і ванілін, вимішати з білком і манною кру­пою.




Схожі кулінарні рецепти