Головне меню

Популярні рецепти

Маківник з запареного тіста

МАКІВНИК З ЗАПАРЕНОГО ТІСТА

Тісто: 1 кг борошна, 2 склянки молока, 4 жовтки, 100 г цукру, 100 г вершкового масла або маргарину, 50 г дріжджів, 1/2 ч. ложки солі, ванілін.

Начинка: 1 кг маку, 400 г цукру, 1 склян­ка води, 2 білки, 50 г вершкового масла, 100 з ізюму, 100 г посічених горіхів, ванілін, склян­ка варення з вишень без сиропу.

Запарити гарячим молоком 300 г борошна і розтерти, щоб не було грудочок. Коли охоло­не, додати розведені в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру дріжджі, вимішати і постави­ти в тепле місце, щоб розчина підійшла. По­тім додати збиті на парі жовтки з цукром, ванілін і посолити. Всипати решту борошна і замісити тісто. Під кінець вимішування вли­ти розтоплений жир і місити, поки тісто вбе­ре його. Накрити і поставити, щоб підійшло. Тісто і мак поділити на чотири частини. Тон­ко розкачане тісто змастити білком, накласти рівним шаром мак, міцно скрутити в рулет. Рулет завинути в змащений жиром папір так, щоб папір виступав з обох кінців поза тісто на 10 см. Викласти на лист, щоб тісто підійшло. Пекти в гарячій духовці (210— 220° С) протягом 30 хв. Спечені в такий спосіб рулети не черствіють. Розвивати їх перед на­різанням і посипати цукровою пудрою з ва­ніліном.

Начинку приготувати так: промити мак у кількох водах, запарити, відцідити крізь си­то, розтерти частинами в макітрі або змоло­ти тричі на м'ясорубці. З цукру і склянки води зварити густий сироп, всипати мак і від­разу зняти з плити, додати вершкове масло, ізюм, посічені горіхи, ванілін і вимішати. Як маса остигне, додати білок і все добре вимі­шати з варенням.




Схожі кулінарні рецепти