Головне меню

Популярні рецепти

Малай з солодким соусом

МАЛАЙ З СОЛОДКИМ СОУСОМ

Тісто: 150 г кукурудзяного борошна, 150 г пшеничного борошна, 1/2 склянки молока, 4 біл­ки, 150 г цукру, 100 г вершкового масла, 1/2 ложки соди, 2—3 краплі лимонної есенції.

Соус: 4 жовтки, 100 г цукру, 1 склянка мо­лока, 1 ст. ложка борошна, ванілін.

Масло збити з цукром, щоб утворилася піна, вимішати її з кукурудзяним і пшеничним бо­рошном, залити молоком з содою і знову ста­ранно вимішати. Додати 2—3 краплі лимон­ної есенції, вимішати з піною збитих білків і накласти у тортівницю, змащену жиром і посипану сухарями. Пекти в гарячій духовці (210—250° С) протягом 45 хв. Спечений малай полити соусом.

Соус приготувати так: розтерти жовтки з цук­ром, ваніліном і борошном, влити гаряче мо­локо і поставити на вогонь; коли соус почне гуснути, не доводячи до кипіння, зняти його

3 плити і поставити в холодне місце, весь час помішуючи.




Схожі кулінарні рецепти