123************* Бісквітне тісто (Закарпатська кухня)
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Бісквітне тісто (Закарпатська кухня)

Бісквітне тісто (Закарпатська кухня)

Для бісквітного тіста використовують борошно, яйця, цукор.

Бісквітне тісто можна приготувати двома способами: холодним і заварним.

Холодний спосіб. Яєчні жовтки старанно відокремлюють від білків. У відокремлені жовтки кладуть цукор — 3/4 частини за нор­мою, розтирають масу до зникнення крупинок цукру і збільшення її в об'ємі в два-три рази. Окремо в іншому посуді збивають яєчні білки до густої піни й збільшення в об'ємі в 4—5 разів. Зби­вання білків припиняють, коли вони міцно тримаються на збивалці. В кінці збивання поступово порціями додають решту цукру — 1/4 частину. В розтерті жовтки вводять 1/3 частину збитих солодких білків, добре просіяне борошно, старанно вимішують, щоб не було гру­дочок, додають решту — 2/3 частини збитих білків і перемішують до утворення однорідної маси. Готове тісто виливають у тортівницю, змащену жиром і посипану сухарями і випікають.

Заварний спосіб. Яйця вибивають у глибоку посудину, дода­ють цукор і. безперервно збиваючи, підігрівають масу у другій по­судині з киплячою водою, тобто на водяній бані до 40—50° С. Потім знімають з бані і, продовжуючи збивати, охолоджують до 20° С. Об'єм маси при цьому повинен збільшитися в два-три рази. До охолодженої маси додають просіяне борошно і вимішують до утво­рення однорідної маси.

Готове тісто виливають у змащену жиром і посипану сухарями тортівницю і випікають.

Бісквіт, приготовлений заварним способом, виходить більш розсипчастим, ніж бісквіт, приготовлений холодним способом.

Бісквітне тісто випікають 25—30 хвилин при температурі 200—220° С.




Схожі кулінарні рецепти