Головне меню

Популярні рецепти

Вергуни звичайні

ВЕРГУНИ ЗВИЧАЙНІ

250 г борошна, 1 яйце, 3 жовтки, 50 г цукру, 50 г вершкового масла, 1/2 склянки сметани, на кінець ножа соди і солі, 1 ст. ложка оцту або спирту.

На дошці посікти масло з борошном і со­дою, зробити заглиблення і туди покласти яйце, жовтки, цукор, сметану, додати оцет або спирт, сіль і замісити тісто, як на вареники. тонко розкачати, порізати на смуги завширшки два пальці і з них нарізати смуж­ки завдовжки 15 см. Посередині кожної смужки зробити поздовжній три-сантиметровий надріз, перетягнути через нього один кінець смужки випрямити і відразу смажити на олії, щоб плавали, перевертаючи на обидва боки. Необхідно стежити, щоб ті­сто не пересохло на дошці. Коли вергуни за­рум'яняться, скласти їх на промокальний па­пір і. переклавши на тарілку, посипати цу­кровою пудрою з ваніліном.




Схожі кулінарні рецепти