Головне меню

Популярні рецепти

Вергуни-квіточки

ВЕРГУНИ-КВІТОЧКИ

150 г борошна, 50 г цукру, 1 яйце, 1 жовток, 50 г вершкового масла, 1 ч. ложка оцту, 1 ст. ложки сметани, на кінець ножа солі, 2—3 ст. ложки вишневого варення.

Просіяне борошно перетерти з вершковим маслом, додати цукор, яйце, жовток, оцет, посолити і замісити на сметані тісто; його тонко розкачати, як на вареники, і вирізати склянкою коржики. Кожний коржик надріза­ти ножем у п'ятьох місцях, склеїти білком по два коржики разом і притиснути посере­дині пальцем. Смажити з обидвох боків у великій кількості жиру. Як вергуни зарум'яняться, вибрати їх на промокальний папір, а потім, переклавши на тарілку, поси­пати цукровою пудрою з ваніліном і в центрі покласти вишню. Привабливий вигляд мають вергуни-троянди.