Головне меню

Популярні рецепти

Коржики з вареними жовтками

КОРЖИКИ З ВАРЕНИМИ ЖОВТКАМИ

300 г борошна, 150 г вершкового масла або маргарину, 100 г цукру, 3 варені жовтки, 1 яйце, ванілін, сік і цедра з 1/2 лимона.

Жир посікти з борошном, додати яйце, пере­терті крізь сито і вимішані з цукром, соком і цедрою з лимона варені жовтки, ванілін і замісити тісто. Розкачати його, поколоти, ви­різати коржики, викласти їх на змащений жиром лист і пекти в гарячій духовці (200° С) протягом 20 хв.

Ще гарячими коржики поси­пати цукровою пудрою.

*

400 г борошна, 250 г вершкового масла, 5 ва­рених жовтків, 1 яйце, 3 білки, 250 г цукру, 2—3 ст. ложки сметани, сік з 1 лимона.

Масло посікти з борошном, додати перетерті крізь сито і змішані з 100 г цукру варені жовтки, яйце, сметану, сік з лимона. Заміси­ти тісто і поставити в холодне місце. Потім розкачати на посипаній борошном дошці, по­колоти, нарізати прямокутнички, змастити їх збитою з 150 г цукру білковою піною і ви­класти на змащений жиром лист. Пекти 15— 20 хв. Необхідно стежити за тим, щоб піна на коржиках не втратила золотистого кольору.




Схожі кулінарні рецепти