Головне меню

Популярні рецепти

Коржики дріжджові з шоколадною помадкою

КОРЖИКИ ДРІЖДЖОВІ З ШОКОЛАДНОЮ ПОМАДКОЮ

Тісто: 300 г борошна, 3 яєць, 1/4 склянки сметани, 30 г дріжджів, 150 г вершкового мас­ла або маргарину, 100 г цукру, ванілін.

Помадка: 150 г цукрової пудри, 1 білок, 50 г шоколаду або какао.

Яйця збити з цукром, додати сметану, дріж­джі, борошно, ванілін, розмішати і поставити в тепле місце, щоб дріжджі почали бродити. Тоді в розчину влити розтоплений жир і ви­бити ложкою. Тісто вимісити, розкачати на посипаній борошном дошці, вирізати коржи­ки і скласти їх па змащений лист. Коли піді­йдуть, пекти в гарячій духовці (200° С) про­тягом 15—20 хв. На спечені коржики знизу товстим шаром накласти шоколадну помадку.

Помадку приготувати так: білок розтерти з цукрового пудрою і вимішати з теплим шо­коладом або звареним з 1 ст. ложкою молока какао. Розтирати до появи пухирців. Теплою помадкою покривати коржики.




Схожі кулінарні рецепти