Головне меню

Популярні рецепти

Рогалі з маком пісочні

РОГАЛІ З МАКОМ ПІСОЧНІ

Тісто: 500 г борошна, 250 г вершкового масла або маргарину, 100 г цукру, 10 г дріж­джів, 3 жовтки, 2—3 ст. ложки сметани, на кінець ножа солі, цедра і сік з 1 лимона.

Начинка: 200 г маку, 1 білок, 100 г цукру, 1 ст. ложка меду, 1 ст. ложка вершкового мас­ла, ванілін, 100 г ізюму, цедра з 1/2 лимона.

Жир посікти з борошном, додати розтерті з цукром, цедрою і соком з лимона жовтки, роз­ведені в сметані дріжджі, сіль і замісити на сметані тісто. Накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло. Тоді розкачати тісто, на­різати смуги завширшки 7 см, а з них — три­кутнички. Накласти начинку, скрутити рога­лі. Викласти їх на змащений жиром лист і залишити, щоб підійшли. Тоді змастити біл­ком, посипати цукром і пекти в гарячій ду­ховці (220—240° С) протягом 15 хв.

Начинку приготувати так: мак кілька разів запарити гарячою водою, відцідити, добре розтерти, викласти в посуд з розтопленим маслом, медом, цукром, ваніліном і підсмажи­ти, зняти з вогню, охолодити, вимішати з біл­ком, ізюмом, цедрою і накласти на тісто.




Схожі кулінарні рецепти