Головне меню

Популярні рецепти

Кренделі дріжджові

КРЕНДЕЛІ ДРІЖДЖОВІ

500 г борошна, 30 г дріжджів, 1 склянка мо­лока, 100 г вершкового масла або маргарину, З яєць, 100 г цукру, 1/2 ч. ложки солі, мак.

Розпустити дріжджі в теплому молоці, влити в посуд з борошном, додати 2 жовтки, 1 яйце, жир, посолити і місити до появи пухирців. Тісто накрити і поставити, щоб підійшло. Тоді викласти на посипану борошном дошку, викачати тоненькі валки завдовжки 15 см. Взяти валок за два кінці, переплести два ра­зи, кіпці закріпити на середині кренделя. Змастити білком, вмочити в мак з цукром або сіллю, покласти на змащений жи­ром лист і знову поставити, щоб підійшли.

Пекти в гарячій духовці (210—220° С) протя­гом 20 хв.




Схожі кулінарні рецепти