Головне меню

Популярні рецепти

Пальчики дріжджові

ПАЛЬЧИКИ ДРІЖДЖОВІ

300 г борошна, 30 г дріжджів, 2 ст. ложки мо­лока, 3—4 ст. ложки сметани, 1 ст. ложка цукру, 100 г вершкового масла або маргари­ну, 2—3 жовтки, на кінець ножа солі, кориця.

Дріжджі розвести у 2 ст. ложках теплого мо­лока з 1 ст. ложкою цукру, влити їх у посуд з борошном, додати жовтки, жир, сметану, по­солити, замісити пухке тісто і поставити в тепле місце, щоб підійшло. Як підійде, розка­чати тісто завтовшки з палець, нарізати смужками завширшки 2 см і викласти на змащений жиром лист. Як підійдуть, змасти­ти їх яйцем, посипати маком або корицею з цукром і пекти в гарячій духовці (210— 220° С) протягом 15 хв.




Схожі кулінарні рецепти