Головне меню

Популярні рецепти

Вергуни львівські
Вергуни львівські

Беруть 2 склянки борошна, жовтки, по 1 ст. ложці цукру, рому або спирту, оцту, замішують тісто, тонко розкачують, розрі­зують на смуги, а останні поперечними діагоналями розрізують на ромби, в яких вздовж середини роблять розрізи, і вивер­тають. Смажать вергуни в гарячому смальці до золотистого кольору, виби­рають на тарілку і посипають зверху цукровою пудрою, змішаною з ваніллю. До вергунів можна подавати в окремому соуснику розігрітий мед. Холодні вергу­ни добрі з чаєм.

На 2 склянки борошна — 4 жовтки, по 1 ст. ложці оцту, рому або спирту, 1 ст. ложку цукру, 100 г масла, 800 г смальцю для смаження.




Схожі кулінарні рецепти