Головне меню

Популярні рецепти

Троянда українська
Троянда українська

Борошно просівають на дошку, роблять в ньому заглиблення і вливають збиті до однорідної маси 4 жовтки, 4 яйця, збиті з 1 ст. ложкою цукру, додають 50 г верш­кового масла, 1 ст. ложку рому і замі­шують тісто. Тісто не повинно бути рід­ким, бо його важко буде обробляти, але й не дуже густим, бо вироби з нього будуть крихкими і ламкими.

Тісто розкачують тонким шаром так само, як і на вергуни, і склянкою або чашкою вирізують кружки різної вели­чини. Кружки складають один на один по 4—5 шт., сильно стискують посередині, щоб з'єднати їх докупи і, не стискуючи краї кружків, гострим ножем роблять з чо­тирьох боків надрізи в напрямі до центра до половини кружків. Смажать в розтопле­ному жирі. Під час смаження окремі кружки тіста розійдуться і, скручуючись, утворять пелюстки троянди.

Після смаження троянду треба поси­пати цукровою пудрою і в ямку посере­дині покласти з варення вишню.

На 6 склянок борошна — 4 яйця, 4 жовтки, 50 г свіжого вершкового масла, по 1 ст. ложці рому і цукру.




Схожі кулінарні рецепти