Головне меню

Популярні рецепти

Мазурок з тіста, що бродить у воді

МАЗУРОК З ТІСТА, ЩО БРОДИТЬ У ВОДІ

Тісто: 500 г борошна, 30 г дріжджів, 1/2 склянки молока, 250 г цукру, 150 г вершко­вого масла, 4 жовтки.

Для посипання: 50 г цукру, 50 г посі­чених горіхів, 50 г ізюму.

У посуд для тіста всипати борошно і зробити в ньому заглиблення. Влити в нього розве­дені в теплому молоці дріжджі, розтоплене вершкове масло і добре вибити ложкою. Цю масу викласти на серветку, намочену в хо­лодній воді, зв'язати її не щільно, щоб було місце для підходу тіста, і опустити на 2—3 год у відро з водою кімнатної температу­ри. Коли тісто підійде, воно спливе. Тоді ви­класти його на посипану борошном дошку, додати розтерті з цукром жовтки і замісити пухке тісто. Наповнити ним змащену жиром тортівницю, змастити яйцем, посипати цук­ром, посіченими горіхами, ізюмом. Пекти в гарячій духовці (210—240° С) протягом 45 хв.




Схожі кулінарні рецепти