Головне меню

Популярні рецепти

Мазурок пісочний з горіховою начинкою

МАЗУРОК ПІСОЧНИЙ З ГОРІХОВОЮ НАЧИНКОЮ

Тісто: 200 г борошна, 1 ст. ложка цукру, 100 г вершкового масла, 1 жовток, 3 ст. лож­ки сметани, на кінець ножа солі.

Начинка: 500 г мелених горіхів (або ми­гдалю), 500 г цукру, 2 яєць, сік і цедра з 1 лимона, 2—3 ст. ложки сметани.

Помадка: 100 г шоколаду, 50 г вершкового масла, 3—4 ст. ложки вершків.

Жир посікти з борошном, додати цукор, жов­тки і сметану, замісити пісочне тісто, роз­качати  корж,  покласти його в тортівницю, поколоти, накласти начинку і пекти в гарячій духовці (210—240° С) протягом 30 хв. Спече­ний мазурок покрити шоколадною помадкою і оздобити половинками горіхів.

Начинку приготувати так: розтерти мелені горіхи з цукром і яйцями, щоб утворилася однорідна маса, додати лимонний сік, цедру, 2—3 ст. ложки сметани. Всю цю масу вимі­шати і накласти на корж.

Помадку приготувати так: шоколад залити вершками, розігріти, додати масло, розтерти і полити мазурок.

*

Тісто: 250 г борошна, 150 вершкового масла, або маргарину, 1 жовток, 1 ст. ложка цукру.

Начинка: 5 яєць, 100 г цукру, 100 г меле­них горіхів, 50 г шоколаду, ванілін.

Помадка: 300 г цукру, 50 г шоколаду або 30 г какао, 1 ч. ложка вершкового масла, 1/2 склянки води, 1/2 ст. ложки оцту, ванілін.

З борошна, цукру, масла і жовтка замісити пісочне тісто, накласти його у тортівницю, поколоти, накласти начинку і пекти в гаря­чій духовці (210—240° С) протягом 35 хв. Спечений мазурок полити шоколадною по­мадкою і оздобити його ромашками з мигда­лю і варенням. Прибирати варенням з полу­ниць без сиропу так: полуниці вмочувати в цукор і укладати, а зелені гілочки до них зробити з ревеневого варення.

Начинку приготувати так: з білків і цукру збити круту піну, вимішати з жовтками, ме­леними горіхами, тертим шоколадом, ванілі­ном.

Помадку приготувати так: цукор залити га­рячою водою, оцтом, накрити і варити. Коли крапля сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою «нитку», додати теплий шоколад або какао, зварене в 4 ст. ложках води. Розтира­ти з маслом, а коли маса почне гуснути, ви­лити на мазурок.




Схожі кулінарні рецепти