Головне меню

Популярні рецепти

Мазурок пісочний з ізюмом і лимонною помадкою

МАЗУРОК ПІСОЧНИЙ З ІЗЮМОМ І ЛИМОННОЮ ПОМАДКОЮ

Тісто: 600 г борошна, 400 з вершкового мас­ла або маргарину, 200 з цукру, 200 г ізюму, цедра і сік з 1 лимона.

Помадка: 2 білки, 200 г цукрової пудри, сік з 1/2 лимона.

Жир посікти з борошном, додати цукор, цед­ру і сік з лимона і замісити тісто на воді. Посипати його промитим ізюмом, ще раз лег ко перемісити, розкачати і викласти на зма­щений жиром лист, поколоти. Тісто винести на дві години в холодне місце, а потім пекти в гарячій духовці (210—240° С) протягом 35 хв. Спечений мазурок змастити лимонною помадкою.

Помадку приготувати так: розтерти білки з цукром на пухку масу, додати лимонний сік. Цю помадку можна зафарбувати рожевою кондитерською фарбою.




Схожі кулінарні рецепти