Головне меню

Популярні рецепти

Папушник ізюмовий
Папушник ізюмовий

1/3 борошна, необхідного для па­пушника, заварюють в каструлі гарячим молоком і розтирають, щоб не було гру­дочок. Як тільки опара охолоне, в неї вливають розведені в молоці дріжджі і розтерті з цукром жовтки. Добре розмі­шавши, тісто ставлять в тепле місце, щоб підійшло. Коли тісто підійде і зверху утвориться піна, додають лимонну цедру,  сіль, дрібно посічений мигдаль, всипають решту борошна і замішують тісто, яке має бути не густим, м'яким і добре вимішеним В тісто вливають дві склянки теплого масла, знову вимішують, додають замоче­ний у воді і добре віджатий ізюм. Ізюм попередньо обробляють: переглядають, відокремлюють плодоніжки і видаляють сторонні домішки. Після цього ізюм пере­сипають борошном, протирають і просі­вають крізь сито або друшляк для вида­лення піску і пилу, після чого проми­вають в теплій воді.

Тісто вимішують доти, поки воно не відставатиме від рук і каструлі. Потім йому дають підійти і знову вимішують, після чого заповняють ним форми на 1/3 їх об'єму і, коли тісто в них зійде, обережно ставлять в гарячу духовку на і год.

На 5 склянок борошна — 1,5 склянки молока, 75 г дріжджів, 40 жовтків, 400 г цукру, цедру з 1 лимона, 3—4 шт. гіркого мигдалю, 2 склянки масла, 200 г ізюму, 1 чайну ложку солі.




Схожі кулінарні рецепти