Головне меню

Популярні рецепти

Папушник святковий
Папушник святковий

Беруть 1/3 борошна, необхідного для виготовлення папушника, вси­пають його в каструлю, заварюють моло­ком і добре розтирають, щоб не було гру­дочок. Після того як маса остигне, вли­вають розведені теплим кип'яченим моло­ком дріжджі, добре вимішують і ставлять в теплому місці, щоб тісто підійшло. Після цього беруть жовтки, протирають їх крізь сито, додають цукор-пісок і доб­ре розтирають. Як тільки тісто підійде, вливають підготовлені жовтки, кладуть 1 чайну ложку солі і для запаху ваніль. Потім всипають невеликими порціями решту борошна, розсіваючи його, щоб не утворювались грудочки, і добре вимі­шують. Тісто повинно бути м'яким, але не рідким і не крутим. Вимішують тісто доти, поки воно не відставатиме від рук. Після цього в тісто вливають тепле, але не гаряче масло і знову вимішують. Не че­каючи поки тісто підійде, його викладають в форму так, щоб воно заповнило 1/3 її об'єму, а коли тісто підніметься і запов­нить 3/4 форми, її ставлять в духовку на 1 год.

На 6 склянок борошна — 3 склянки молока, 50 г дріжджів, 30 жовтків, 2 склянки цукру, 1 чайну ложку солі, ваніль, 1/2 склянки масла.




Схожі кулінарні рецепти