Головне меню

Популярні рецепти

Папушник швидкий
Папушник швидкий

1/3 просіяного борошна розводять теплим молоком, в якому попередньо розчиняють дріжджі, потроху висипають решту борошна і замішують тісто.

В добре вимішене тісто без грудочок вливають розтерті жовтки, старанно ви­мішують, обсипають зверху борошном і ставлять в тепле місце, щоб підійшло. Як тільки тісто підійде, його добре підбивають рукою, вливають розтоплене масло, вси­пають цукор, розтертий мигдаль і знову вимішують протягом 1/2 год., поки тісто не відставатиме від рук і стінок посудини. Тістом наповняють форму на 1/3 її об'єму, а коли воно підійде і заповнить всю форму, її ставлять в духовку на 1/2 год.

Готовність папушника визначається гострою дерев'яною голкою. Якщо витя­гнута з папушника голка буде сухою, це означає, що він готовий.

На 9 склянок борошна — 3 склянки молока, 100 г дріжджів, 30 жовтків, 1 1/2 склянки масла,  2 склянки цукру, кілька мигдалин.




Схожі кулінарні рецепти