Головне меню

Популярні рецепти

Папушник південний

Папушник південний

Половину борошна заварюють гарячим молоком, розтирають, щоб не було грудо­чок, і коли тісто остигне, вливають роз­ведені в теплому молоці дріжджі. Після того як тісто підійде, вливають жовтки, розтерті до білого кольору, додають 2 чайні ложки солі і трохи ванілі для запаху. Тісто вимішують, всипають в нього решту борошна і місять так, щоб воно не було крутим, але й не дуже рідким, а приблизно таким, яким його готують для булок. Замісивши тісто, вливають розтоп­лене масло, ром (або коньяк) і продов­жують вимішувати протягом 11/2 год. По­тім кладуть тісто в форму на її об'єму, дають підійти до заповнення форми і ви­пікають в духовці протягом 11/2 год.

На 9 склянок борошна — 5 склянок молока, 50 г дріжджів, 12 жовтків, 2 чайні ложки солі, З склянки топленого масла, 1 чарку рому або коньяку.




Схожі кулінарні рецепти