Головне меню

Популярні рецепти

Папушник столітній

Папушник столітній

Половину просіяного борошна вси­пають в каструлю, заварюють гарячим молоком і розтирають, щоб не було грудо­чок. Коли маса остигне, додають 100 г дріжджів, розведених в теплому молоці до густоти сметани, вимішують і одержану опару ставлять в тепле місце, щоб пі­дійшла. Коли опара підійде, в неї вли­вають добре розтерті жовтки, додають збиті яйця і, потроху всипаючи решту борошна, замішують тісто.

Місять тісто доти, поки воно не відста­ватиме від рук. Потім додають цукор, тепле масло, сіль, ваніль для запаху і про­довжують вимішувати. Далі кладуть дріб­но посічений гіркий мигдаль, ізюм і цу­кати. Добре вимісивши, тісту дають пі­дійти і викладають у форми на 1/3 їх об'єму. Коли тісто підніметься до 3/4 об'є­му форми, її ставлять на 11/2 год. в духов­ку. Готовність перевіряють дерев'яною голкою.

На 8 склянок борошна — 11/2 склянки молока, 100 г дріжджів, 15 жовтків, 7 яєць, 11/2 склянки цукру, 11/2 склянки масла, на смак солі, ванілі, 200 г ізюму, 300 г мигдалю, 200 г цукатів.




Схожі кулінарні рецепти