Головне меню

Популярні рецепти

Мандрики з вишнями

Мандрики з вишнями

Всипають в каструлю 2 склянки борош­на, вливають туди 1 склянку теплого мо­лока і розмішують. Розведені окремо в 1 ст. ложці теплого молока дріжджі розмішують і ставлять в тепле місце. Коли тісто підійде, в нього кладуть 1—2 яйця, сіль і вимішують, додаючи борошно, поки тісто не почне відставати від рук і каструлі. Після вимішування тісто ставлять знову в тепле місце, щоб воно підійшло.

Вишні очищають, посипають цукром-піском і дають постояти 1 год. Після цього з вишень відціджують сік, прокип'ячують його і поливають ним готові мандрики.

Коли тісто підійде, його розкачують на тонкі коржики і кладуть на них вишні так, щоб не було вільного місця, але щоб і вишні не лежали одна на одній, поси­пають цукром, защипують краї і ставлять в духовку запікатись, накривши зверху папером. Вийнявши з духовки, посипають цукром. Подають на стіл з вишневим со­ком. До мандриків можна подавати також сметану.

На 3 склянки борошна – 1–2 яйця, 2 склянки молока, 15 г дріжджів, 600 г вишень, 200 г цукру.




Схожі кулінарні рецепти