Головне меню

Популярні рецепти

Плетуни

Плетуни

Дріжджі і сіль розводять в теплому молоці, всипають половину борошна, роз­мішують так, щоб не було грудочок і став­лять тісто в тепле місце, щоб підійшло. Коли на тісті з'являться пухирці, додають розтерті з цукром жовтки, піну збитих білків і всипають борошна стільки, щоб замісити негусте тісто. Під кінець вимі­шування вливають розтоплене масло, до­дають лимонну цедру і місять тісто доти, поки воно не стане пухким і легко відста­ватиме від рук та стінок посудини.

Тісту дають підійти, після чого розка­чують на валики з потовщеною серединою і стоншеними краями, згортають в кала­чики, кладуть на змащений лист і дають підійти.

Перед випіканням змащують яйцем, посипають корицею, мигдалем і ставлять в духовку на 45 хв.

На 6 склянок борошна — 3 склянки молока, 50 г дріжджів, 10 жовтків, 3/4 склянки цукру, 10 білків, 11/2 склянки масла, цедру з 1/2 ли­мона, по 30 г кориці, мигдалю та ізюму.