Головне меню

Популярні рецепти

Мандрики з варенням
Мандрики з варенням

Борошно просівають на тістову дошку, роблять в ньому заглиблення, в яке кла­дуть яйця, розтерті варені жовтки, верш­кове масло, цукор, сметану, сіль і швидко замішують тісто. Тісто кладуть на та­рілку, накривають чистим рушником і ви­носять в холодне місце на 30-40 хв. Після цього тісто розкачують тонким шаром (завтовшки 0,5 см), вирізують склянкою або спеціальною вирізкою круж­ки. На кружки накладають рівним шаром ягоди з варенням, а край кружка загор­тають зигзагоподібно всередину. Якщо ягоди беруть свіжі, то їх попередньо туш­кують, зливають з них сік, що утворився, і додають на смак цукор. Мандрики укладають на змащений лист і ставлять в духовку на 10—15 хв. для випікання.

На 3 склянки борошна — 1/2 склянки сметани, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 2 варених жовтки, 2 ст. ложки цукру, 1/2 чайної ложки солі.




Схожі кулінарні рецепти