Головне меню

Популярні рецепти

Соложеники
Соложеники

В каструлю вливають вершки, додають розтерте з цукром масло жовтки, розтерту на тертці цедру лимона, всипають борошно, замішують рідке тісто і випікають млинці. Перед самим смаженням млинців збивають решту білків і змішують з рідким тістом. Печуть 4 млинці однакового розміру.

Частину яблук обчищають від шкірочки, дрібно нарізують, поси­пають цукром, додають вершкове масло, тушкують все разом в каструлі або на сковороді, безперервно помішуючи, до повної готовності яблук. На млинці накладають підготовлені яблука і загортають їх трубкою. Дві трубки з яблуками кладуть на сковороду, а поверх них — інші дві трубки, заливають їх піною білків і відразу ж запікають в духовці.

Після охолодження верх соложеника прикрашають фігурно нарізаними яблу­ками.

На 11/2 склянки борошна — 1 склянку вершків, 1 склянку масла, 1 склянку цукру, 10 яєць, 2 ли­мони, 600 г яблук.




Схожі кулінарні рецепти