Головне меню

Популярні рецепти

Торти

Торти

Торти виготовляють з того ж тіста, що й однойменні з ними тістечка, але тільки зовнішня обробка тортів більш пишна і красива. За типом тіста розрізняють торти бісквітні, пі­сочні, слойоні, мигдальні і ва­фельно-горіхові.

Бісквітні — перешаро­вують і оздоблюють варен­ням, джемом, цукатами, кремом, глазур’ю і шоколадом. Сорти цих тортів: «Казка», «Отелло», «Бісквітно-фруктовий», «Біс­квітно-кремовий», «Ванільний» та ін. До цього ж типу належать і дитячі торти, які відзнача­ються малими розмірами.

Пісочні — за характером обробки бувають фруктові, кре­мові, глазуровані і шоколадні. До цього типу належать сорти: «Пісочно-фруктовий», «Абрико­тин», «Ленінградський».

Мигдальні — обробля­ють і оздоблюють джемом, ва­ренням, желе, цукатами, по­мадками. Існують сорти: «Миг­дальний фруктовий», «Ідеал», «Великий театр».

С л о й о н і — перешарову­ють і оздоблюють кремом, джемом, варенням, повидлом і цукатами. Сорти: «Слойоний з кремом», «Слойоний фруктовий» та ін.

Вафельно-горіхові торти готують перешаруванням листків вафель горіхово-шоко­ладною масою, зверху глазуру­ються і оздоблюються шокола­дом. Сорти: «Шоколадно-вафель­ний», «Шоколадний», «Подарун­ковий» та ін.