Головне меню

Популярні рецепти

Пухкеники

Пухкеники

Воду кип'ятять разом з маслом, всипають відразу все борошно і безперервно вимішують на легкому вогні доти, поки тісто не відста­ватиме від каструлі.

Тісту дають трохи охолонути (до 60—70°), потім вбивають один за одним 6 жовтків, безперервно мішають і поступово додають збиті білки.

Тісто беруть ложкою, опускають у киплячий жир і обсмажують при повільному кипінні до золотистого кольору. Готові пухкеники виби­рають на тарілку, обкачують в товчених сухарях, змішаних з ваніллю, і подають гарячими з варенням.

На 11/2 склянки борошна — 11/2 склянки води, 6 яєць, 1 ст. ложку масла, 1/4 палички ванілі, склянки цукру, 100 г жиру, 100 г варення.




Схожі кулінарні рецепти