Головне меню

Популярні рецепти

Дрібні пряники

ДРІБНІ ПРЯНИКИ

2 яєць, 200 г цукру, 200 г посічених горіхів, 200 г ізюму, 1 ст. ложка борошна, 100 г ара­хісу.

3 білків і цукру збити круту піну, додати жовтки, борошно, ізюм, горіхи, арахіс і вимі­шати. Цю масу викласти шаром 1/2 см на застелений промащеним папером лист. Пекти в теплій духовці (150—190° С) протягом 15 хв. а потім порізати ножем на маленькі квадра­тики.

*

250 г борошна, 150 г вершкового масла або маргарину, 50 г цукру, 1 яйце, 1 ч. ложка оцту або сік з лимона.

Жир розтерти з цукром, додати жовток, оцет, борошно, і замісити на воді тісто так, щоб його можна було легко розкачати. Винести на дві години в холодне місце. Потім розка­чати, нарізати дрібні прянички, змастити біл­ком і пекти в гарячій духовці (200° С) протя­гом 15 хв. Спечені пряники ще гарячими по­сипати цукровою пудрою.

*

500 г борошна, 200 г маргарину, 100 г цукру, 1 яйце, сік з 1 лимона.

Жир розтерти з цукром, лимонним соком, жовтком, всипати борошно, замісити тісто і винести в холодне місце. Потім тісто розка­чати шаром завтовшки 1/2 см, змастити біл­ком, посипати цукром з корицею, нарізати ма­ленькими трикутниками і викласти на змаще­ний жиром лист. Пекти в гарячій духовці (200° С) протягом 15 хв.

*

200 г борошна, 200 г вершкового масла або маргарину, 5 яєць, 200 г цукру, 100 г посіче­них горіхів, ромова есенція.

Жир розтопити, збити до білості, додати цу­кор, жовтки, борошно, кілька крапель ромо­вої есенції. Все це добре перетерти і виміша­ти з піною збитих білків. Потім тісто наби­рати чайною ложкою, класти на лист, засте­лений промащеним папером, змастити яйцем, посипати дрібно посіченими горіхами і пекти в гарячій духовці (200° С) протягом 20 хв.

*

100 г борошна, 250 г цукру, 150 г шоколаду, 3 яєць, 500 г посічених горіхів.

Натертий шоколад розтерти з 150 г цукру; окремо розтерти жовтки з 100 г цукру. Все це вимішати, додати борошно, піну збитих білків і вимішати, щоб утворилася однорідна маса. Викласти її на змащений жиром лист, посипати посіченими горіхами і пекти в га­рячій духовці (200° С) протягом 20 хв. Ще гарячий корж порізати гострим ножем на ма­ленькі квадратики, посипати цукровою пуд­рою.

*

Тісто: 150 г борошна, 100 г маргарину, 3 жовтки, сік і цедра з 1/2 лимона. Безе: 3 білки, 150 г цукру, ванілін.

Начинка: 150 г вершкового масла, 2 яєць, 100 г цукру, цедра і сік з 1/2 лимона.

Жир посікти з борошном, додати жовтки, сік і цедру з лимона. Замісити тісто, розкачати, вирізати коржики, спекти їх у гарячій духов­ці. З білків збити круту піну, додаючи по ложці цукру. Збивати, поки цукор не розі­йдеться, додати ванілін. Чайною ложкою ви­класти кульки такого розміру, як коржики, на змащений лист. Висушити їх у теплій ду­ховці. Низ спечених коржиків змащувати на­чинкою, а на неї накладати кульки.

Начинку приготувати так: збивати яйця і цу­кор з ложкою води на плиті, поки маса за­гусне, додати цедру і сік з лимона. Зняти з пли­ти, охолодити і змішати з розтертим маслом.




Схожі кулінарні рецепти