Головне меню

Популярні рецепти

Горішки з начинкою

ГОРІШКИ З НАЧИНКОЮ

Тісто: 150 г борошна, 100 г вершкового мас­ла, 50 г цукру, 1 яйце, 2 ст. ложки майонезу або сметани, 1/2 ч. ложки соди, лимонна кис­лота.

Начинка: 150 г мелених горіхів, 50 г цук­рової пудри, 1 жовток, 50 г вершкового мас­ла, 1—2 ст. ложки настою натуральної чорної кави, 1 ч. ложка коньяку, ванілін.

Жир посікти з борошном, просіяним з содою і лимонною кислотою, додати яйце, цукор, майонез або сметану і замісити м'яке тісто. Форму для випікання горішків змастити верш­ковим маслом і чайною ложкою накласти ті­сто, прикрити і випікати на повільному вогні до золотистого кольору. Охолоджені горіхові половинки заповнити начинкою, скласти по двоє і посипати цукровою пудрою.

Начинку приготувати так: жовток розтерти з цукром, вимішати з горіхами, запареними чорною кавою, і поставити на повільний во­гонь, весь час помішуючи, поки маса не за­гусне. Тоді зняти з вогню, вимішати з крих­тами, що залишилися від горішків, додати ванілін і коньяк. Якщо маса занадто густа, вимішати її з білком.




Схожі кулінарні рецепти