Головне меню

Популярні рецепти

Яблука в пісочному тісті

ЯБЛУКА В ПІСОЧНОМУ ТІСТІ

1 кг яблук, 250 г борошна, 150 г вершкового масла або маргарину, 3 ст. ложки сметани, 50 г цукру, 1 ст. ложка малинового варення, 1 яйце.

Жир посікти з борошном, додати сметану, цу­кор і замісити. Тісто на годину поставити в холодне місце, потім розкачати, як на варе­ники і порізати на квадрати. Яблука почисти­ти, розрізати на половинки, вибрати серцеви­ну і на її місце накласти варення. Кожну начинену половинку покласти плоским боком на квадрат з тіста, загорнути ним яблуко і зліпити кінці. Зверху можна покласти неве­личкий коржик з цього тіста, змастити яйцем і пекти в гарячій духовці (200° С) протягом 30 хв. Спечені яблука, ще гарячі, посипати цукром з ваніліном.




Схожі кулінарні рецепти