Головне меню

Популярні рецепти

Паляниця домашня (Закарпатська кухня)

Паляниця домашня (Закарпатська кухня)

Тісто для паляниці готують безопарним способом. В діжку зали­вають підігріте до 35—40° С молоко, розчинені дріжджі, додають яйця, цукор, сіль, всипають борошно і перемішують протягом 7—8 хвилин. Потім заливають розтоплений вершковий маргарин і за­мішують тісто. Підготовлене тісто кладуть в тепле місце (при тем­пературі 34—40°С), залишають на 3—4 години для бродіння.

Коли тісто збільшиться в об'ємі в 1,5 рази, проводять його обміш­ку і знову кладуть для бродіння, під час якого тісто обминають ще один-два рази.

Готове тісто ділять кусками вагою по 1080 г і на підсипаній борош­ном дошці формують вироби у вигляді батона і залишають на 25—30 хвилин, щоб тісто підійшло. Після цього батони змащують збитим яйцем і роблять 3—4 поперечні розрізи гострим ножем.

Випікають паляниці при температурі 160—170° С протягом 40—45 хвилин.

Витрати продуктів па 1 паляницю вагою 1000 г: борошно 630 г, дріжджі 20 г, цукор-пісок 20 г, маргарин 44 г, сіль 13 г, яйця 1 шт., молоко 220 г, вода 130 г, борошно для підси­пання 30 г, яйця для змащування батонів 1/2 шт., маргарин для змащування листів 25 г.




Схожі кулінарні рецепти