123************* Перепічка гуцульська (Закарпатська кухня)
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Перепічка гуцульська (Закарпатська кухня)

Перепічка гуцульська (Закарпатська кухня)

Перепічку готують з безопарного дріжджового тіста. В посуді з підігрітою до 30—35° С водою розчиняють дріжджі, цукор і сіль, всипають борошно, перемішують протягом 6—8 хвилин, до утворення однорідної маси, додають розтоплений маргарин і ще раз перемі­шують. Посуд закривають кришкою або чистою тканиною і ставлять в тепле місце для бродіння.

Після збільшення об'єму тіста в 1,5—2 рази його обминають і знову ставлять для бродіння. Під час бродіння тісто обминають ще 2—3 рази, щоб воно стало пухким.

Готове тісто ділять на куски масою по 560 г, розкачують з нього коржики завтовшки 0,8—1 см і діаметром 250 мм, залишають на 20 хвилин, щоб тісто підійшло. Перед випіканням коржі змочують теплою водою, посипають кмином і випікають в духовці при темпе­ратурі 220—270°С протягом 20—25 хвилин. Готова перепічка має круглу форму діаметром 240—250 см завтовшки 2,5—3 см.

Перепічку подають до перших і других страв замість хліба.

Витрати продуктів на 1 перепічку вагою 500 г: борошно 350 г, дріжджі 10 г, маргарин 10 г, цукор-пісок 10 г, сіль 3 г, кмин 0,5 г, борошно для підсипання 10 г, олія для змащу­вання листів 1 г, вода 180 г.




Схожі кулінарні рецепти