Головне меню

Популярні рецепти

Богач (Закарпатська кухня)

Богач (Закарпатська кухня)

Яйця збивають, додають розтоплений маргарин, цукор-пісок і перемішують. В цю суміш вливають кефір, всипають просіяне ку­курудзяне борошно, змішане з содою, і замішують тісто.

На змащений жиром і посипаний сухарями лист викладають під­готовлене тісто, розрівнюють його і випікають в духовці, слідкуючи, щоб тісто не підгоріло.

Спечений богач охолоджують, посипають цукровою пудрою і розрізають на куски. Подають з молоком, кефіром або сметаною.

Витрати продуктів на 1 кг богача: борошно куку­рудзяне 500 г, цукор-пісок 114 г, маргарин 50 г, яйце 1,5 шт., кефір 576 г, сода 3 г, жир 4 г, сухарі 5 г, цукрова пудра 15 г.