Головне меню

Популярні рецепти

Лангош (Закарпатська кухня)

Лангош (Закарпатська кухня)

Лангош готують з безопарного дріжджового тіста. Для приготу­вання тіста дріжджі розчинюють в теплій (20—30° С) воді. До розчи­нених дріжджів всипають просіяне пшеничне борошно, старанно ви­мішують до утворення однорідної маси, ставлять у тепле місце для бродіння. Під час бродіння тісто обминається два-три рази.

Виброжене тісто ділять на куски по 200 г, формують круглі булки і ставлять у тепле місце на 20—30 хвилин, щоб підійшло. Після цього тісто розкачують на круглі коржики діаметром 18—20 см. кладуть на сковороду з добре розігрітою олією, зверху посипають сіллю і смажать. Під час смаження тісто проколюють виделкою в кількох місцях.

Готовий лангош круглої форми має колір від світло-жовтого до світло-коричневого. Подають гарячим з різними гарячими напоями або бульйоном.

Витрати продуктів для виготовлення одного лангоша вагою 190 г: борошно 120 г, дріжджі 2 г, олія 30 г, сіль 1 г, вода 80 г.