Головне меню

Популярні рецепти

Ощипок (Закарпатська кухня)

Ощипок (Закарпатська кухня)

Готують нашвидкоруч з прісного (бездріжджового) тіста, замість хліба.

Для приготування тіста у посуд з просіяним пшеничним борош­ном вливають молоко або воду, додають сіль, соду і місять тісто до появи пухирців.

Підготовлене тісто ділять на куски, формують круглі булки, по­сипають борошном, розкачують у вигляді кружечків завтовшки 1—1,5 см, проколюють виделкою, кладуть на чисту і добре розігріту по­верхню чавунної плити, яка опалюється дровами або на гарячий тов­стий лист у добре розігрітій духовці і печуть з обох боків до готов­ності, слідкуючи, щоб тісто не підгоріло.

З готового охолодженого ощипка відщипують кусочки і їдять з молоком, кефіром, сметаною або з іншими стравами.

Витрати продуктів для приготування одного ощипка вагою 160 г: борошно 120 г, сіль 1 г, молоко або во­да 60 г, сода 0,1 г. В тісто для ощипка можна додати яйце.