Головне меню

Популярні рецепти

Палички солоні (Закарпатська кухня)

Палички солоні (Закарпатська кухня)

З підготовленого слоїстого тіста розкачують шар прямокутної форми завтовшки 6—10 мм, змащують яйцем, посипають сіллю, на­різають смужками завширшки 1–1,2 см, завдовжки 12—15 см.

Нарізані палички викладають на листи, посипають тертим твердим сиром або кмином й випікають в духовці при температурі 220–230° С, стежачи, щоб вони не підгоріли н дістали солом'яно-жовту­ватий колір.

Готові палички повинні бути пухкими, мають приємний гострий смак. В одному кілограмі міститься приблизно 150—160 шт. паличок.

Витрати продуктів на 1 кг паличок: борошно 640 г, яйце 1 шт., маргарин 460 г, сіль 20 г, оцет II) г, сир твердий 30 г або кмин 10 г, вода 235 г.




Схожі кулінарні рецепти